Haarverzorging oudewater

Tips voor haarverzorging

Heeft u last van dof haar? Of is uw haar juist heel vet? Goede haarverzorging is erg belangrijk. Hoe uw haar er uit ziet heeft te maken met uw gezondheid. Elk haartype is anders en heeft zijn eigen unieke haarverzorging nodig. Heeft u last van een jeuk op uw hoofd?

Symptomen van ongezond haar

Er zijn verschillende symptomen van ongezond haar:

  • Uw haar is vet.
  • Uw haar is dof.
  • Uw haar wordt dun.
  • Uw haar is beschadigd.

Ook kan roos voor een ongezonde uitstraling van het haar zorgen

Heeft u vet haar?

Vet haar ontstaat door een extra productie van talg. Dit kan komen door:

  • Warmte.
  • Een verandering in Oestrogeen.
  • Stress.
  • Medicatie.
  • Vet eten

Tijdens de pubertijd, de menstruatie, zwangerschap en tijdens de overgang kunt u meer last hebben van vet haar. Dit komt door een verandering in het hormoon oestrogeen. Probeer niet teveel aan uw haar te zitten. Was het haar minder warm en minder vaak. Spoel de shampoo goed uit en draag het haar vast.

Heeft u droog haar?

Droog haar wordt veroorzaakt door een te lage talgvetproductie. Deze verminderde talgproductie kan erger worden door wisselende temperaturen. Ook kan een beschadigde haarstructuur en leeftijd een rol spelen. Zorg dat u voldoende vitamine A binnen krijgt. Gebruik minder shampoo en was uw haar met lauw water. Vermijd haarproducten met alcohol en chemische haarbehandelingen zoals een permanent, haarverf en straightening. Probeer het haar niet teveel te verhitten. U kunt ook de hoofdhuid extra masseren om de talgproductie op te wekken.

Heeft u dun haar?

Wordt uw haardos steeds dunner? Dan heeft u last van haaruitval . Dit is meestal erfelijk en daardoor kunt u er niet veel aan doen. U kunt haargroeimiddel proberen maar dit werkt alleen preventief. U kunt ook haarverdikkingsmiddelen gebruiken zoals spray, verf en vezels.

Heeft u beschadigd haar?

Heeft u gespleten haarpunten? Heeft u last van pluizig haar? Heeft u moeite met het in model brengen van het haar? Breekt uw haar snel af? Dan heeft u beschadigd haar.

Knip uw gespleten haarpunten af. Was het haar minder vaak en gebruik een shampoo zonder parabenen en sulfaat. Deze shampoos zijn milder voor het haar. Slaap op een satijnen of zijde kussensloop. En volg dezelfde stappen die genoemd zijn bij droog haar.

Heeft u roos?

Heeft u last van roos? Vervelend! Roos laat de hoofdhuid schilferen en jeuken. De hoofdhuid vernieuwd zich steeds. Bij mensen met roos gebeurt dit twee keer zo snel. Vandaar dat de schilfers meer zichtbaar zijn. U kunt een antiroosshampoo gebruiken om dit tegen te gaan.

Algemene haarverzorgingstips

Neem de tijd om een goede shampoo te kiezen. Elke shampoo is speciaal voor een bepaalde haarsoort ontwikkeld. Wanneer u een shampoo gebruikt die niet bij u past, kan dat een negatief effect hebben op uw haar.

Dep het haar voorzichtig droog na het wassen, zodat u de haren niet beschadigd. Pas ook op met hitteproducten zoals föhns en stijl- en krultangen. Gebruik altijd beschermende olie of spray voordat u uw haar behandelt met warmte.

Wil u meer advies over haarverzorging? Neem dan gerust contact op met Haarmode Hans Plas. Onze stylisten staan altijd klaar voor u.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *